15 Mayıs 2013 Çarşamba

RECEB'İN İLK CUMA GECESİ - REGÂİB KANDİLİ

Âyet-i Kerîme: "Arkanıza dönüp kaçacağınız gün, Allah'a karşı sizi koruyan bulunmaz. Allah'ın saptırdığını doğru yola getirecek yoktur." (Mü'min, 33)

"İnkâr edenler, göklerle yer bitişik bir halde iken Bizim, onları birbirinden kopardığımızı ve her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi? Yine de inanmazlar mı?" (Enbiyâ, 30)


Hadîs-i Şerif: "Çocuklarınıza yedi yaşında iken namaz kılmalarını söyleyiniz. On yaşına bastıkları halde kılmazlarsa, kendilerini cezalandırınız, yataklarını da ayırınız." (Ebû Dâvûd; Salât,26)

"Cennetin etrafı zorluklarla çevrilmiş, cehennemin etrafı da aşırı lezzet ve şiddetli arzularla sarılmıştır." (Müslim; Cennet,1)


www.meleklermekani.com

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun


Rasûlullah (s.a.v) : "Bir kimse Receb'in ilk Perşembe gününü oruç tutup o günün gecesinde iki rekatta bir selam vererek (oniki) rekat namaz kılsa; (Her rekatta bir Fâtihâ, üç Kadir ve on iki İhlâs Sûresi okumak suretiyle, namazdan sonra da (Allâhümme Salli alâ Muhammedin Nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihî ve sellem) diyerek benim üzerime (yetmiş defa) salâvat-ı şerîfe getirdikten sonra secdeye varsa, secdede yetmiş defa (Subbûhun kuddûsün Rabbü'l-melâiketi ve'rrûh) dedikten sonra secdeden başını kaldırsa, oturduğu yerde yetmiş defa (Rabbiğfir verham ve tecâve amma ta'lem, inneke ente'l eazzü ekrem) dedikten sonra ikinci defa secde edip, secdede iken birinci secdede ne okumuş ise aynen onları tekrar eder, bitiminde ise secdede, Allâhu Teâlâ2dan isteyeceklerini ister, dua ve niyazını yaparsa, Hak Teâlâ da onun ihtiyaçlarını, dilek ve temennilerini kabul eder." buyurmuştur.

Bu namazı kılanlar hakkında Rasûlullah (s.a.v), şu mübârek sözlerini de beyan buyurmuşlardır:

"Nefsim kudret elinde olan Allah Teâlâ'ya kasem ederim ki, herhangi bir erkek ve kadın, tarif edilen bu namazı kılarsa, Yüce Allah bütün günahlarını bağışlar; günahları denizin köpüğü, ağaçların yaprakları kadar çok olsa bile. Bundan başka, kıyamet günü ailesinden (yediyüz) kişi hakkında şefaat eder."

Enes (r.a) hadisinin devamı:

"Fakat dikkat et, Receb'in ilk Cuma gecesinde uyanık ol. O geceyi gafletle geçirme. Çünkü melekler, o geceye (Regâib Gecesi) diye ad koymuşlardır. Zîrâ o gecenin üçte biri geçtiğinde, yer ve gök melekleri Kâbe-i Muazzama ve havalisinde toplanırlar. Allâhu Teâlâ meleklerin toplantısı üzerine; (Ey meleklerim! Ne istiyorsunuz?) diye sorar. Melekler: (Ey Rabbimiz, Sen'den istediğimiz ve temennimiz, Receb'in oruçlularının günahlarını bağışlamandır.) derler. Allâhu Teâlâ da, (Receb'in oruçlularını affettim.) buyurur.

(Erkam Takvimi Arkası)