7 Ağustos 2012 Salı

KADİR GECESİ İBADETİ

Âyet-i Kerîme: "Allah, gizlediğinizi de, açıkladığınızı da bilir." (Nahl, 19)

Hadîs-i Şerif:  "Başkalarını doğruluğa çağıran kimseye, kendisine uyanların sevabı gibi sevap verilir. Bununla beraber, ona uyanların sevabından da hiç bir şey eksilmez." (Riyaz-üs Salihin C-1 S-217 H-173)


KADİR GECESİ İBADETİ

www.turkkeyif.com

"Gerçek Biz onu (Kur'ân'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin (o büyük fazl-u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Onda melekler ve Rûh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner de iner. O (gece) yanyeri ağarıncaya kadar selâmdır." (Kadir Sûresi, 97/1-8)

Kadir Gecesi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Binâenaleyh, o gece yapılan sâlih amel, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin ay ibadetten daha hayırlıdır. (Celâleyn, Medârik)

Kadir Gecesi'nde şu ibadeti yapmak mustahsen görülmüştür:

Evvela iki rekat namaz, her rekatta Fatiha'dan sonra yedi kere İhlâs-ı Şerif okunacak, selamdan sonra yetmiş kere istiğfar edilecektir.

Sonra yine iki rekat namaz, her rekatta Fatiha'dan sonra üç kere İhlâs, selamdan sonra şu dua okunacaktır:

"Sübhâne men huve gâimun yesheru sübhâne men huve dâimun lem yezel sübhâne men huve hâfizun lâ yağfelu sübhâne men huve cevâdun lâ yebhalu sübhâne men huve rahîmun lâ yağcelu sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahu vallahu Ekberu velâ havle velâ guvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Sübhâne yâ alîmu yâ azîmuğfir liyezzenbel azîm.   (Dualar ve Zikirler, M.Sâmi RAMAZANOĞLU)

Erkam Takvimi Arkası