11 Temmuz 2012 Çarşamba

ÂHİRETİMİZİ KURTARACAK TESBİHLER

Âyet-i Kerîme : "...Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar." (Bakara, 275)

Hadîs-i Şerif : "Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir." (Buhârî, Ezân 30; Müslim, Mesâcid 249. Ayrıca bk. Nesâî, İmâmet 42; İbni Mâce, Mesâcid)


ÂHİRETİMİZİ KURTARACAK TESBİHLER



Nasırlı eller Allah’ı tesbih ederken,yürekleri nasır bağlamışlara bir haykırış gibidir.

Yer, gök, bütün alem Allah’ı zikrederken nasıl titremesin ki bir kalp! Nasıl yanmasın ki O'nun aşkına!

"Göklerde ve yerde olanların tümü Allah’ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.(Saff Sûresi,1)" 

 http://guherce.wordpress.com/tag/tesbih/



Allah'ın celâlinden zikrettiğimiz tesbih (Sübhanallah), tehlil (Elhamdülillah) cümleleri, arşın etrafını dönüp dururlar. Onlar, tıpkı arı oğulu uğultusu çıkararak sahiplerini andırırlar. Sizden biri, arşın civarında kendisini andırtan birisinin olmasından hoşlanmaz mı?

"Akşam namazını kıldığın zaman 7 defa 'Allahümme ecirnâ mine'n nâr' de. Şayet bu duayı okur, o gece ölürsen yine cehennemden âzat edilmiş olarak yazılırsın."

İbn-i Abbas'tan: "Rasûlullah teşehhüdden sonra şunu okurdu: 'Allâhümme innî eûzü bike min azâbi'l-kabri cehennem ve eûzu bike min fitneti'd-deccâl ve eûzu bike min fitneti'l-mahyâ ve'l-memât. (Allâh'ım! Cehennem azabından sana sığınırım. Kabir azabından da sana sığınırım. Deccal fitnesinden de sana sığınırım!"

"Kim sabah vakti 3 kere 'Eûzü billâhi's-semîi'l alîmi mine'ş-şeytânirracîm.' der ve Haşr Sûresi'nin sonundaki üç âyeti (Hüvallâhüllezî ile başlayan) okursa, Allah o kimse için akşama kadar dua ve istiğfar etmek üzere 70 bin melek vazifelendirir, O GÜN ÖLÜRSE ŞEHİD OLARAK VEFAT EDER. Kim bu âyetleri akşam vakti okursa, aynı mükâfat ve dereceye ulaşır."

"Allah Bakara Sûresi'ne iki âyetle nihayet vermiştir. Onları okuyana, mükâfâtını Arş-ı Âlâ'daki hazinesinden verecektir. Onları öğrenin, hanımlarınıza ve çocuklarınıza da öğretin."

Ebû Ümâme'den: "Allah Rasûlü'ne, 'En ziyâde dinlenmeye (ve kabule) mazhar olan dua hangisidir?' diye soruldu. 'Gecenin sonunda yapılan duadır.' diye cevap verdi.

Fadâle İbnu Ubeyd'den: "Rasûlullah dua eden bir adamın dua sırasında Hz. Peygamber'e salât ve selâm okumadığını gördü. 'Bu kimse acele etti!' buyurdu. Sonra adamı çağırıp 'Biriniz dua ederken Allah'a hamd-ü senâ ederek başlasın, sonra Peygamber'e salât okusun, sonra da dilediğini istesin!' buyurdu.

Erkam Takvimi Arkası





4 Temmuz 2012 Çarşamba

BERAT GECESİ NE YAPMALIYIZ?

Âyet-i Kerîme : "Allah ki, O'ndan başka tanrı yoktur; O Hayy'dir, Kayyum'dur. Kendisine ne bir uyku gelir ne de bir uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir?" (Bakara, 255) 

Hadîs-i Şerif : "Satışta, alışta ve borcunu istemekte müsâmahakâr olan kimseye Allah rahmet etsin." (Buhârî)


BERAT GECESİ NE YAPMALIYIZ?



Berat Duâsı

Bismillâhirrahmânirrahîm. Allâhümme yâzel menni velâ yumennu aleyhi yâzel celâli vel ikrâm. Yâzeddavli velinâmi lâ ilâhe illâ ente Zahralla ciîne ve câral müstecrine ve emânel hâifîne Allâhümme in kunte ketebtenî indeke fil ümmil kitâbi şegıyyen ev mahrûmen ev medrûdân ev mugatterân aleyye firrızgi femhullâhümme bifazlike şegâvetî ve hırmânî ve dardi ve igtârâ rızgi ve esbidni ındeke fî ümmül kitâbi saiden ve merzûgan ve müveffegan lil hayrâti fe inneke gulte ve gavlükel haggu fî kitâbikel münzeli alâ lisâni nebiyyikel mürseli yemhullâhü mâ yeşaû ve yüsbitu ve indehu ümmül kitâb. İlâhi bitecelliyil azemi fî leyletin nisfi min şabânel mükerremilleti fîhâ yufraku küllü emrin hakîm. Ve yubremu entekşife annâ minel belâi mâ nağlemu vemâ lâ nağlemu vemâ ente bihî ağlemû inneke entel eazzül ekramu ve sallallâhu aleyhi seyyidînâ Muhammedin ve âlihi ve sahbihi ve sellem.

 
Şa'ban-ı şerifin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır.

- Birinci Yâsin-i Şerîfden sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyyetiyle ,

- İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyyetiyle ,

- Üçüncü defa okunurken kaza ve belâlardan emîn olup hayırlı rızık için   okunacaktır.

Berât gecesinde yatsıdan sonra ikide bir selâm vermek üzere yüz rek'at namaz kılınır. Her rek'atda Fâtiha'dan sonra on kere İhlâs-ı şerîf okunur. On defa İhlâs-ı şerîf okumağa kudreti olmayan beş veya üç kere okur. Bu namaz tamam oldukdan sonra okuyabildiği kadar salavât-ı şerîfe ve huzûr-ı kalble tevbe ve istiğfar edip Allah Teâlâ Hazretlerinden dünyevî ve uhrevî hâcetlerini taleb ve niyâz edecektir.

Dualar ve Zikirler, M. Sâmî RAMAZANOĞLU

http://www.dualar-zikirler.com/index.php?bno=10&yno=50


HÜKÜM GECESİ UYUMAMALI

Muhterem Mahmud Sâmi Ramazanoğlu (k.s) Hazretlerinin, 1973 yılı Şâbân-ı Şerîf'de ziyaretine gelenlere "Berat Gecesi'nin fazîletlerine dâir" yapmış oldukları bir sohbettir:

' Mübârek Şâbân-ı Şerîf geldi. Bu ayın nısfı Berat Gecesi çok fazîletli, pek mübârek ve mühim bir gecedir. Onun için bu gece hiç uyumamak lazımdır. Çünkü bu gece Tefrik Gecesi'dir.

Tefrik Gecesi demek, kimin said kimin şakî olacağının, kimin gelecek Berat Gecesi'ne kadar ecelinin gelip kimin gelmeyeceğinin, kimin ne kadar rızkı olacağının ayrıldığı ve tesbit edilerek vazifeli meleklere teslim edildiği gece demektir. Allâhu Teâlâ Kur'ân-ı Kerîm'de buyuruyor.

Resûlü Ekrem Efendimiz (s.a.v) de hadîs-i şeriflerinde, bu gece hiç uyumamayı emretmişlerdir. Bedeni, bünyesi zayıf olanlar veya uykusuzluğa hiç dayanamayanlar, bir iki saat kaylûle yaparlar ve sonra kalkar geceyi uyanık geçirmeye çalışırlar.

Çünkü herkes hakkında bu gece hüküm verilecektir. Hakkında hüküm verilecek kişi uyumamalıdır. Duâ, niyaz, ibadet, tevbe, istiğfar, zikir, şükür yaparak hakkında verilecek hükmün hayırlı olması için yalvarmalıdır.'

Erkam Takvimi Arkası